Olofsson, Michael "Åskgudar - utomjordingar i religion"

Åskgudar - utomjordingar i religion avhandlar vad det låter som, ett inte nödvändigtvis nytt sätt att se på gamla religösa skrifter, myter och legender. Varför tillber folk någonting som kommer «ovanifrån»? Visst är det konstigt att på de flesta platser på vår jord figurerar gudar och andra religösa personer i grupper om tre eller tolv + en?
Vad såg Hesekiel år 593 f Kr? Författaren presenterar här en elegant förklaring på den farkost Hesekiel beskriver i Bibeln. Det berömda kryptiska citatet "ett hjul var insatt i ett annat" förklaras med att det rör sig om en så kallad "planetväxel". En sådan konstruktion fanns i T-fordarnas växellåda på 1920-talet, men att uppfinningen fanns redan för 2500 år sedan i den maskin Hesekiel observerade är minst sagt uppseendeväckande. Konstruktionen finns väl illustrerad i boken. En indisk "jagganathvagn" (vimana) var kanske den av Hesekiel beskrivna farkosten?
"Skogsbonaden" från 1200-talet ges här en utförlig intressant alternativ tolkning, dock något okritiskt presenterad.
Här presenteras jämförelser mellan forntidens indiska, mesopotamiska och hetitiska gudar som Indra, Baal och nordens åskgud Tor, samt mellan asar, vaner, valkyrior och forntida jättar på Jorden. Åskgudar kännetecknas med att ljudligt bullra, dåna och föra oväsen. Var Tor Oden och Frej kanske skapade av utomjordiska besökare?.
Presentationen av Henoks bok är utförlig med intressanta funderingar helt i von Dänikens anda.
Omfattas utomjordingar av Svea rikes lagar om och när de befinner sig i svenskt luftrum, är en av de många frågor författaren försöker reda ut.
Många informativa färgillustrationer.

Häftad, 145 sidor.
ENDAST ETT EX KVAR!

338 kr