Norlén, Nils, "Vargmannens testamente"

Vargens mystiska återkomst efter hundra års bortavaro är ett stort pussel, men bitarna har fallit på plats en efter en, säger författaren Nils Norlén. Han har under fyra år spårat vargen bakåt i tiden. Spår som förskräcker. Spår som, från olagliga vargutsläpp, via skogsbolag och smuggelfrakt över Östersjön, leder till varglyor i Estland.

Nils Norlén har en lång karriär som journalist i lokal-, läns- och veckopress bakom sig, och har skrivit fem böcker i olika ämnen. Som 13-åring 1940 upplevde han sin första älgjakt, och han har alltsedan dess engagerat sig mycket i jaktvård och varit med och byggt upp stora och livskraftiga viltstammar. Nu ser han med förskräckelse hur detta viltvårdsarbete spolieras genom att rovdjuren - främst vargen - tillåts öka i antal och skogens konung, älgen, reduceras till rovdjursmat.

I boken redogör han för flera fall av misstänkta vargutsläpp och ett antal personer i Sverige, Norge och Estland avslöjar vad de känner till om dessa olagliga handlingar. Boken innehåller både faktamaterial och berättelser, vilket gör den omväxlande och lättläst

255 sidor, häftad, rikt illustrerad (förr 198:-) NU REA!

198 kr

98 kr

Svahn, Clas "Naturfenomen"
148 kr 188 kr