Svahn, Clas och Gösta Carlsson, "Mötet i gläntan - Sveriges mest kända närkontakt med UFO"

En ny omarbetad och uppdaterad upplaga av MÖTET I GLÄNTAN är nu klar från tryckeriet, 75 år efter händelsen. Den innehåller både nya textavsnitt och foton. 

Sveriges mest kända närkontakt 75 år

I en glänta i utkanten av Ängelholm står ett monument föreställande ett flygande tefat, gjutet i betong och med spåren efter landningen i cirklar runt sig. Monumentet restes av Gösta Carlsson, även kallad Pollenkungen, för att minnas det möte han sa sig ha haft på platsen den 18 maj 1946.
Händelsen, där Gösta Carlsson mötte varelser som verkade arbeta med att laga den trasiga farkosten, har kallats Sveriges mest kända observation av ett ufo. I dag är den ett känt turistmål och lockar tusentals intresserade varje år.
De föremål som Gösta Carlsson sa sig ha hittat på platsen, en kristallstav, en guldring och ett par muggar, kittlar än i dag fantasin trots att de är försvunna sedan många år.
Nu kommer UFO-Sveriges Clas Svahn med en ny upplaga av den sedan länge utsålda boken ”Mötet i gläntan” som han skrev tillsammans med Gösta Carlsson 1995 och som kom i andra upplaga 2015. I den nya versionen berättas hela historien i detalj med nya uppdateringar och nya bilder om vad som har hänt sedan dess. Boken är snyggt inbunden med mjuka pärmar och rikt illustrerad över de 350 sidorna. Den ges ut av bokförlaget Parthenon i samarbete med UFO-Sverige.

Häftad, 350 sidor, Parthenon 2021.

198 kr