Svahn, Clas, "UFO-Mysteriet: Från flygande tefat till cirklar i sädesfälten"

I denna spännande och välskrivna bok presenterar UFO-Sveriges ordförande Clas Svahn några av de intressantaste UFO-rapporterna under 1900-talet. Här får vi möta vanliga människor med ovanliga upplevelser, t ex Östen Engström, som 1922 var med om en säregen närkontakt på en grusväg i Västmanland; Sven Karlsson som jagade den mystiske "spökflygaren" på 1930-talet; Karl-Gösta Bartoll som på uppdrag av Försvarsstaben sökte efter kraschade cigarrföremål 1946; Nils Frost som 1952 tog Sveriges bästa UFO-bild; Elsa Söderström som tillsammans med hela sin familj såg flera lysande farkoster hänga över gårdsplanen utanför sitt hus i Vilhelmina; Nils-Tomas Labba som en vacker vinterdag 1977 mötte tre varelser som gav sig iväg i ett genomskinligt klot; Karin Lagerstrand som fick sin tröja genombränd efter en närobservation i Bispberg 1987; Familjen Lundström i Håknäs som hösten 1991 såg en jättecigarr segla fram över huset och många, många fler.

Boken ger också den hittills mest omfattande beskrivningen av cirkelfenomenet. Clas Svahn har kartlagt detta världsomfattande fenomen med tonvikt på Sverige och Skandinavien. Han har mött och intervjuat såväl nattliga cirkelmakare som personer som tolkar fenomenet som ett budskap från en högre existens. UFO-mysteriet är fascinerande läsning för alla som vill veta mer om det okända. Det är utan tvekan en av de viktigaste UFO-böckerna under 90-talet.

Clas Svahn är född 1958, journalist på Dagens Nyheter sedan 1990 och ordförande i Riksorganisationen UFO-Sverige. Han har alltid fascinerats av att undersöka händelser och fenomen på gränsen till det vi i dag känner till och är en av Sveriges främsta ufo- och konspirationsexperter. I flera böcker har han skrivit om spöken, paranormala upplevelser, ufo och historiska gåtor, bl a Fakta om UFO - en sammanställning, Världens största konspirationer, Mötet i gläntan (utgiven på Parthenon och slut på förlaget) samt hans senaste bok Det okända. Han har bidragit med kapitel i en rad utländska böcker samt skrivit en stor mängd artiklar om mysterier och populärvetenskap i såväl Sverige som andra länder. Clas Svahn bor i Järfälla med sin fru och två barn.

304 sidor, häftad, rikligt illustrerad, Parthenon 1998.

198 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. Maila oss på [email protected] om du vill att vi ska bevaka den åt dig,