Hawking, Stephen & Mlodinow, Leonard "Kosmos - en kortkort historik"

En av världens mest kända och populära fysiker är tillbaka med ännu ett verk som tar sig an de stora frågorna inom modern naturvetenskap: beskrivningen av rummets och tidens natur och av de krafter som styr vårt universum.

Stephen Hawkings Kosmos ? En kort historik har blivit legendarisk; med över 9 miljoner sålda ex och publicerad på fler än 40 språk är den ett internationellt fenomen utan motstycke inom populärvetenskapen.

Nu kommer fortsättningen! Mycket har hänt inom astrofysiken under de senaste åren och Kosmos ? En kortkort historik är en mer lättillgänglig och uppdaterad version av succéboken.

Trots att denna volym ? bokstavligen ? är något kortare, utvidgar den i själva verket de stora ämnena från den föregående. Rent tekniska begrepp har försvunnit och ämnen av brett intresse som var svåra att följa eftersom de var spridda över hela boken, har nu givits hela egna kapitel, däribland relativitet, det krökta rummet och kvantteori.

Tillsammans med kollegan Leonard Mlodinow har Hawking skrivit en trevlig, kortfattad och lättläst översikt över hur naturvetenskapen och vår världsbild vuxit fram, från antikens föreställningar fram till kvantgravitation och Teorin för Allting.

Inbunden, 159 sidor, illustrerad, Prisma 2006. Nyskick.


128 kr