Wixe, Kerstin "Vitt ljus" INBUNDEN

Bara för att vi lever i en kultur som avskaffat mysterierna, betyder det att mysterierna inte längre finns? Vi lär oss att uppfatta den del av verkligheten som vi får berättad och beskriven för oss, med de sinnen som står oss till buds, men vi misstänker sällan att vi ännu inte hört hela berättelsen.

Den här romanen vill ge upprättelse åt alla de som vet att verkligheten är större än det vi lär oss. Alla de som vet att våra sinnen kan uppleva och ta in mer än vad vi tillåter dem att göra.

Kaja upplever något som hon inser är världens bäst bevarade hemlighet av den enkla anledningen att upplevelsen inte går att förstå om man själv inte erfarit den. Hon är smärtsamt medveten om att den inte ens går att beskriva. Hon gör ändå ett försök. Sedan försvinner hon. Spårlöst.

Det blir hennes vän från ungdomsåren, Stine, som får ta del av Kajas kvarlämnade anteckningar, och nu ställs också hon inför alla de erfarenheter som ligger bortom det som går att förklara.

"Det vi kallar vardag och verklighet är samtidigt ett mysterium. Kerstin Wixe gläntar på dörren till detta äventyr och lockar oss in. Det är mycket spännande." /Majgull Axelsson

"Hon skriver enkelt och vardagligt om ett nästan omöjligt ämne. Och jag kan inte sluta läsa." /Åsa Larsson

KerstinWixe är mångårig kulturjournalist på Sveriges Radio, baserad i Luleå. Mest känd de senaste åren för sitt producentansvar för radioföljetongen i P1.

Inbunden, 315 sidor, Bokförlaget Polaris 2018. Nyskick.

78 kr