Sagan, Carl, "Kontakt" INBUNDEN

Under alla tider i alla mänskliga civilisationer har vi utforskat vår omvärld med förundrade ögon. "Kontakt2 är en roman om ett tänkt första möte mellan mänskligheten och det oändliga som ligger utanför dess atmosfär. Den kvinna kring vilken historiens handling vävs, är en ung framstående vetenskapskvinna vid namn Ellinor Arroway. Genom bokens kapitel förs två parallella handlingar fram, dels den rent vetenskapliga föreställningen om en möjlig utveckling, dels skildringen av en mycket säregen kvinna i en mansdominerad värld. Läsaren får följa hennes utveckling från ett vetgirigt ungt barn, med tankar och funderingar, tills dess hon gör sin revolotionerande upptäckt med både veteskapliga och teologiska anspelningar.

Carl Sagan, född 9 november 1934 i Brooklyn, New York, USA, död 20 december 1996 i Seattle, Washington, USA (i cancer), var en amerikansk astronom, forskare och författare.

Han var i grund och botten astronom och expert på solsystemets astronomi, men skrev även böcker och TV-serier som handlade om teorier och vetenskap kring ämnet astronomi. Carl hade ett brinnande intresse för astronomi och han sa ofta: "Är man kär, så vill man berätta det för hela världen" -och så var vetenskapen för honom. Carl var framförallt intresserad om teorier kring utomjordisk intelligens och stod bland annat i spetsen för många av SETIs stora projekt. SETI betyder "Search for Extraterrestrial Intelligence", (engelska, ungefär: jakten på intelligens utanför jorden). Han riskerade ofta sin trovärdighet, driven av samma kontroversiella fråga sen han var liten -Är vi ensamma i universum?


68 kr