Adams, Douglas, "Liftarens Guide till Galaxen" SAMLINGSVOLYM 1-5, INBUNDEN, BONNIER ALBA 1996

Den kompletta samlingen för alla beundrare av Arthur Dent och rymdvarelsen Ford Prefect. Volym 1-5 innehåller Liftarens guide till galaxen, Restaurangen vid slutet av universum, Livet, universum och allting, Ajöss och tack för fisken och I stort sett menlös.

Långt ute i en gudsförgäten del av galaxen kretsar en obetydlig blågrön planet kring en liten gul sol. Båda ska bort för här ska den nya hypergalaktiska expressleden fram. Men det gör egentligen ingenting för den lilla planetens invånare var aldrig riktigt lyckliga och dessutom otroligt primitiva... Den lilla planeten är jorden, på tre minuter går den under och den brittiske undersåten Arthur Dent är den enda överlevande, dessutom för tillfället bakfull. Tillsammans med utomjordingen Ford Prefect (redaktör för Liftarens guide till galaxen, en bok som just nu är bra att ha) forslas han uti rymden. Så småningom hamnar han på ett stulet rymdskepp, framfört av en trehövdad f d rymdhippie. Skepept råkar ut för de mest osannolika äventyr...

Inbunden med skyddsomslag, 880 sid, Bonnier Alba 1996. Slut på förlagen. Extra porto ingår i priset, tung bok. Fint skick, smärre slitage på skyddsomslag kan förekomma.

188 kr