Adams, Douglas & Dahlén, Kim "Tedags för dystra själar" POCKET

När en av Terminal Tvås incheckningsdiskar på Heathrows flygplats exploderade rakt upp i taket som ett orangefärgat eldklot försökte förstås alla de vanliga organisationerna ta på sig skulden. Först hörde IRA av sig, sedan PLO och så gasverket. Till och med British Nuclear Fuel utfärdade en kommuniké som hävdade att läget var under kontroll, att det knappt var någon radioaktiv strålning att tala om och att olycksplatsen i själva verket var ett trevligt utflyktsmål för hela familjen - innan de till sist tvingades erkänna att de faktiskt inte hade ett dugg med saken att göra.

Man kunde inte finna någon rimlig förklaring till händelsen och slutligen karaktäriserades den som "ett guds verk".

Men vilken gud?, tänkte Dirk Gently. Och varför? Vad för slags gud skulle försöka hinna med 15.37 planet till Oslo? Kunde det möjligen vara de odödliga gudarna Tor och Oden? Och vad skulle de i så fall ha med skivbolagsjuristen Draycott och bestsellerförfattaren Howard Bell att göra?

Dirk Gently är tillbaka! Med sin svarta läderrock, sin röda hatt och sin holistiska syn på privatdetektivyrket ger han sig i last med ett bokstavligen huvudlöst komplicerat fall som är en riktigt het potatis.


Pocket, 284 sidor, MånPocket 1990. Fint skick.

68 kr