Einhorn, Stefan, "Änglarnas svar" INBUNDEN NYSKICK, ENDAST 1 EX!

Vid andra världskrigets slut kommer den unga kvinnan Hanna till Sverige med de vita bussarna. Hon har överlevt koncentrationslägrets fasor men förlorat allt. I Stockholm får hon anställning som barnflicka hos en familj med en liten son. Det hon har varit med om bevarar hon inom sig, men efterhand avslöjas hennes hemligheter och livet tar en oväntad vänding för alla inblandade.

Stefan Einhorn har vunnit en stor och hängiven läsekrets med bland annat Konsten att vara snäll och Den sjunde dagen. Nu kommer Änglarnas svar, en sinnrikt konstruerad roman som rör sig mellan det ockuperade Polen, Israel och Sverige. I varsin monolog berättar romanens sju personer sin del av historien, och inte förrän den sista pusselbiten är lagd framträder hela bilden av det ofattbara som skedde i det judiska gettot och vilka följder det fått för en svensk familj. En stark skildring av människans förmåga att göra såväl gott som ont och av hennes längtan efter försoning mitt i det allra mörkaste.

"... försätter mig i manisk sträckläsning. ... en fin skönlitterär debut. ... en stilsäkert och stramt berättad historia."
Upsala Nya Tidning

"Einhorn låter var och en av huvudpersonerna muntligen ge sin version av skeendet. ... Det håller spänningen uppe. Först när man läst allas versioner och hela boken förstår man vad som faktiskt inträffade."
Svenska Dagbladet

"... berättartekniskt raffinerat. ... Berättelsen bygger mycket på överraskningar och häpnadsväckande sammanträffanden som hämtade ur en Dickens-historia."
Aftonbladet

"Änglarnas svar kan liknas vid en pusseldeckare, där de sju personernas berättelser ger en pusselbit i taget och där överraskningar hela tiden väntar. Det gör romanen väldigt spännande."
Söderhamns-Kuriren

STEFAN EINHORN är professor vid Karolinska Institutet, överläkare vid Radiumhemmet och flitigt anlitad föreläsare inom bland annat etik. Forum har tidigare gett ut hans uppmärksammade och framgångsrika böcker En dold Gud, Den sjunde dagen, Konsten att vara snäll, Medmänniskor och Vägar till visdom.

Inb med sk.omslag, 173 sid., Forum 2011. Nyskick, ENDAST 1 EX!

Läs recension av boken på SvD:
http://www.svd.se/kultur/litteratur/einhorns-moral-vager-tyngre-an-stil-och-form_6447098.svd

Inbunden med sk.omslag,

68 kr