Eagleman, David "Summan - Fyrtio berättelser från livet efter detta" POCKET

Hyllad, internationell succé i svensk översättning

När du dör kommer du kanske att upptäcka att Gud är stor som en mikrob och fullständigt omedveten om din existens. I en annan version av livet efter detta återskapas du utifrån dina kontokortsutdrag och i en tredje tvingas du leva tillsammans med irriterande, alternativa versioner av dig själv som representerar allt det du kunde ha blivit.

I fyrtio underbart fantasirika berättelser - på samma gång roliga, tankeväckande och skakande - slår David Eagleman undan benen på alla traditionella föreställningar om döden och håller upp en spegel i vilken vi kan se oss själva här och nu. Hans berättelser tar avstamp i vetenskapen och i en förundran inför vår mystiska existens: en blandning av hopp, kärlek och död som skär rakt igenom den mänskliga naturen i de mest oväntade vinklar.

Summan blev över en natt en stor försäljningssuccé i Storbritannien sedan Stephen Fry twittrat om boken. Sedan dess har Eaglemans kritikerhyllade berättelser om vad som skulle kunna vänta oss efter döden översatts till tjugotvå språk och i det närmaste uppnått kultstatus. Äntligen finns den i svensk översättning.

Pocket, 157 sidor, Ponto 2011. Fint skick.

38 kr