Anita Santesson, När djävulen kom till Bagarmossen

"En synnerligen stormig historia med sanslösa förvecklingar"/ önLotta Olsson, DN

Fascinerande, spännande & underhållande!” Betyg 4/5./ Bloggen Jennies boklista

Magisk realism i förorten, skarp samhällskritik, engagerande karaktärer, en stor skopa humor och riktigt spännande på sina ställen.”/ Bloggen Stories from the City

* * *

Gymnasieläraren Ylva Svensson bor med sina tonårsdöttrar i ett av loftgångshusen i Bagarmossen. Hon arbetar på en friskola i innerstan. Dagligen kämpar hon för utsatta ungdomar i det allt hårdare samhällsklimatet. En dag flyttar djävulen in i lägenheten bredvid och erbjuder sin hjälp.

Vad ska man göra då ansvaret för den nya generationen bollas mellan hem, skola och samhälle? Då hotbilder kryper allt närmare och polisen lägger ner utredningarna? Då elever dör? Ska man sätta sig på rumpan och vara mindful? Eller ta saken i egna händer?

Anita Santesson har arbetat som manusförfattare, filmare och gymnasielärare. Hennes första bok, 5768 visningar på Youtube, som hon skrev tillsammans med Ralf Novak Rosengren, har vunnit flera priser, bland annat Sveriges Radios Barnens romanpris 2014.När djävulen kom till Bagarmossen är Anita Santessons efterlängtade debutroman för vuxna, en nutidssaga som förenar myter med samhällsengagemang och som roar och oroar. Boken växte fram ur ett behov att berätta om den verklighet hon mött under sina år som lärare. Berättelsen är en modern, feministisk version av Faust, en spänningsroman med inslag av magisk realism.

Häftad, Bucket list books 2017, 488 sid, fint skick. 

68 kr