Adams, Douglas "Livet, universum och allting" POCKET

Livet, universum och allting (Life, the Universe and Everything) är tredje delen i Douglas Adams bokserie i fem delar av Liftarens guide till galaxen.

Boken börjar fem år efter att den förra slutade. Arthur Dent bor i en grotta, mitt i det blivande Islington - men för två miljoner år sedan. Ford Prefect har varit ute och rört på sig de sista fyra åren, men återkommer just till Arthurs trakter. Genom en maska i rymdtidväven spolas en blommig Chesterfieldsoffa från 1900-talet upp hos våra hjältar, och med hjälp av maskan och soffan kan de rädda sig till bättre tider - de materialiseras på Lords Cricketplan i London mitt under en landskamp mellan England och Australien. Tidsmässigt är det för övrigt dagen innan Jorden ska utplånas av vogonerna.

Innan de vet ordet av möter de Slartibartfast som de tidigare mötte på Magrathea. Han vill ha deras hjälp med att rädda galaxens framtida och forntida historia. Kort därefter materialiseras ännu ett rymdskepp och vita robotar som ser precis ut som cricketspelare kommer ut ur skeppet och börjar döda folk. Våra vänner måste nu lära sig historien om planeten Krikkit, och varför Jorden alltid har skytts som pesten av den övriga galaxen...

Det är också i denna del av serien vi får lära oss att knepet för att lära sig flyga ligger i att lära sig kasta sig till marken - och missa.

Pocket, 244 sidor, Månpocket 1988. Slitet omslag. Omslaget skiljer sig från bilden.

35 kr