Adams, Douglas, "I stort sett menlös" INBUNDEN

Arthur Dent har förlorat Fenchurch i tid och rum, och irrar runt i Multiversum för att finna Jorden i ett skick han kan trivas med. Han bekostar resorna med att sälja DNA till forskningssyften. Så småningom kraschar ett rymdskepp han befinner sig på, och då han är den ende ombord som brytt sig om att läsa informationen om nödlägen är han den ende överlevande, och blir smörgåsmakare på en idyllisk bobförgäten planet.

I ett multiversum inte helt olikt det vi lever i (men där fyrklöver är det normala, och treklövrar är ovanliga och anses bringa tur) lever en annan Tricia McMillan kvar i England och har i åratal undrat vilket annat liv hon gick miste om när hon gick för att hämta sin handväska när en objuden gäst på den maskerad hon var på visade sig vara en utomjording som bjöd henne att följa med honom ut i rymden på hans skepp. Numera arbetar hon som nyhetsuppläsare på TV.

I bokens nutid arbetar också den Trillian vi känner - som ju följde med Zaphod i stället för att gå för att hämta sin handväska - som nyhetsreporter i subetha-nätet. Hon har på senare år låtit sig bli med barn vid en fertilitetsklinik och har fått en dotter, Slumpan. När hon tänker efter lite längre inser hon att det bara fanns en kvar av hennes ras som kunde vara donator och biologisk far...

Och Ford Prefect har upptäckt vilka som ligger bakom det mystiska Infinidim Enterprises, som har köpt upp Liftarens guide till galaxen. Sakta men säkert drar det ihop sig till något slags avgörande av hela historien... Vilka står bakom Infinidim? Och varifrån kom egentligen grebulonerna, som sitter strandsatta på den nyupptäckte tionde planeten i vårt solsystem?

I stort sett menlös (Mostly Harmless) är femte delen av Douglas Adams bokserie i fem delar av Liftarens guide till galaxen.

Inbunden med skyddsomslag, Bonnier Alba 1993, 216 sid. Slitage på skyddsomslaget, i övrigt fint skick.

58 kr