Ruiz, Don Miguel, "Fyra grundstenar till ett bättre liv - Din guide till personlig frihet " HÄFTAD

Don Miguel Ruiz kommer från en släkt där många är healers. Han växte upp på den mexikanska landsbygden med sin mor som var curandera (healer) och sin morfar som var nagual (schaman). Familjen väntade sig att Miguel skulle tillägna sig dess urgamla kunskapsarv och ägna sig åt healing och undervisning och föra vidare toltekernas mystiska kunskaper. Men Miguel lockades av det moderna livet och studerade till läkare. En nära-döden-upplevelse förändrade hans liv. Chockad av denna upplevelse började han ett intensivt sökande inom sig själv. Han tillägnade sig sina förfäders urgamla visdom, studerade flitigt tillsammans med sin mor och tillbringade en tid som elev hos en schaman i den mexikanska öknen. Hans morfar, som då gått bort, fortsatte att undervisa honom i drömmen.

Enligt toltekernas tradition är en nagual någon som leder en människa till personlig frihet. Don Miguel, ättling till örnriddarna, är nagual och delar med sig åt andra av sina kunskaper om de gamla toltekernas läror.

De fyra överenskommelserna du måste göra med dig själv är följande:

* Var sann i ditt tal

* Ta ingenting personligt

* Ta ingenting för givet

* Gör alltid ditt bästa

Bland andra har Oprah Winfrey uppmärksammat Don Miguel Ruiz bok och gett den till alla sina vänner. Boken har legat länge på Publishers Weekleys bestsellerlista.

Häftad, 150 sidor, Richters 2004. Fint skick.

58 kr