Eriksson & Lindgren (red) "Det spökar i Norden" INBUNDEN

Gengångare, vålnader, spöken...finns de?

Är spöken bara vidskepelse? Eller uppjagad fantasi? Eller möjligen ""en sjuklig hjärnverksamhet"" som det står i uppslagsboken?

Nej, det är väl klart att det finns spöken! Oförklarliga, skrämmande, övernaturliga väsen som sätter skräck i oss. Det vet väl alla. Kanske har de här gengångarna något viktig att säga oss som lever nu? Kanske finns de bara för att det helt enkelt inte ska gå att förklara allting rent vetenskapligt, för att det måste finnas en liten ovisshet. Något som ingen helt förstår, något som kan fylla oss med skräck och fasa under mörka kvällar. Hur som helst är det härligt hemskt att läsa de här gastkramande ohyggliga spökhistorierna - läs och rys!

Hjälp! Det spökar i hela Norden! I alla fall om man ska tro de ruggiga och rysliga spökhistorier som berättas i den här läskigt spännande antologin. Här finns massor av mystiska och gastkramande historier av danska, finska, färöiska, isländska, grönländska, norska, samiska och svenska författare. Allt fasansfullt illustrerat i fyrfärg.

Det spökar i Norden är ett unikt samnordiskt projekt med 15 helt nyskrivna, blodisande spökberättelser av författare från åtta olika länder. Projektet har tillkommit med stöd av Nordiska Rådet.

Kartonnage, 265 sidor, Eriksson & Lindgren 2006. Fint skick.

88 kr