Strauss, Neil, "SPELET - en inträngande analys av raggningsexperternas hemliga sällskap"

”Detta är en sann historia. Det hände på riktigt. Män kommer att förneka det. Kvinnor kommer att betvivla det. Men jag ger er sanningen här, naken, sårbar och störande verklig. Jag ber om er förlåtelse på förhand. Hata inte spelaren ... hata spelet.”

Neil Strauss, rockkritiker och medförfattare till Mötley Crües, Marilyn Mansons och porrstjärnan Jenna Jamesons skandalbiografier, tröttnade på att vara en AFC (average frustrated chump) och tillbringade två år tillsammans med ett antal män vars enda mål är att bli världens bästa förförare, PUA:s (pick-up artists). På vägen träffade han bl a Tom Cruise, Britney Spears, Paris Hilton och Courtney Love. Resultatet blev Spelet, en reportagebok som kan läsas både som en handbok i hur man får kvinnor på fall och en provocerande berättelse om författarens egen förvandling från groda till prins.

”En enormt underhållande berättelse. Jag älskade varenda sida av den. Och jag kommer aldrig att låta Neil Strauss komma närmare min fru än 15 meter.”

Esquire Magazine

”En förkrossande modig och hänsynslös handbok i förförelse.”

The Observer

Neil Strauss, som bor i Los Angeles, började som journalist på magasinet Ear och har även jobbat för Village Voice, New York Times och Rolling Stone Magazine. Han har bl a skrivit biografierna ”The Long Hard Road Out of Hell” med Marilyn Manson, ”The Dirt” med Mötley Crüe, ”Don’t Try This at Home” med Dave Navarro och ”Att älska som en porrstjärna” med Jenna Jameson. ”Spelet” (”The Game”) ska filmatiseras av regissörerna Chris och Paul Weitz som tidigare bland annat gjort ”American Pie” och ”Om en pojke”.

Läs intervjuer med Neil Strauss om boken

Sydsvenskan:

http://sydsvenskan.se/samtidigt/article156339/Sa-raggar-du-bast.html

SvD:

http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_313730.svd

Häftad, 459 sid., Natur och kultur 2006. Fint skick. Omslagets layout kan skilja sig från bilden.

68 kr