Alberoni, Francesco "Jag älskar dig" POCKET

Francesco Alberoni är känd världen över för sina böcker om kärleken: Förälskelse och kärlek, Vänskap, Erotik och

Drömmar om kärlek. Hans böcker har översatts till tjugo språk.

Jag älskar dig utgör krönet på trettio års forskning kring den mest ogripbara av känslor. Här presenterar Alberoni en heltäckande teori om kärleken och dess olika former: moderskärleken, syskonkärleken, vänskapen, passionen, men främst den erotiska kärleken, den kärlek som får oss att säga "Jag älskar dig".

Kärleken kan födas långsamt ur vänskap eller plötsligt dyka upp som ett blixtnedslag. Den kan vara en övergående besatthet som bara varar några dagar eller månader.

Eller i många år, hela livet. Den kan bestå i ångande sexualitet eller ljuv ömhet. Den kan förbli en otillfredsställd passion eller blomma ut i ett äktenskap. Den kan skapa en idyll eller en konflikt. Den kan slockna i monotoni eller bevara sin ursprungliga intensitet och fräschör. Alberoni utforskar dessa fenomen, beskriver dem och förklarar dem.

Den som älskar, den som vill bli älskad tillbaka,

ställer sig oräkneliga frågor, eftersom vi vet att passionen, svartsjukan, drömmarna, erotiken och kärleken kan göra livet underbart eller förvandla det till ett helvete.

Alberoni hjälper oss att besvara alla dessa frågor.

Han bringar ordning i våra kärlekserfarenheters komplexa och oordnade system och visar i vilka processer de har sitt ursprung, vilka mekanismer som är i verksamhet,

vilken utgång de kan få. Han ger en karta, en förklaring,

en vägvisare.

Jag älskar dig är en lättläst och spännande bok, en bok för oss alla, ty den som redan älskat kommer att älska på nytt och den som ännu inte älskat kommer att älska en dag.

Pocket, 284 sidor, Bokförlaget Korpen 2000. Fint skick.

58 kr