Welfare, Simon / John Fairley, "Arthur C Clarkes gåtfulla värld" INBUNDEN

Bortom vår välkända, trygga värld finns en annan, gåtfull och hotande befolkad av jättelika snömän och gigantiska bläckfiskar. Trovärdiga människor försäkrar att det har regnat grodor från skyn, att det var storsjöodjuret de såg. Vi vet inte vem som grävde kilometerlånga, mönsterbildande fåror på den sydamerikanska högplatån. Vi vet inte varför något skrapat fram jättar, hästar och ormar ur grästorven på Englands kritklippor. Ligger det ingen sanning bakom flygande tefat?

Det är om några av dessa eviga gåtor som Arthur C Clarke och hans två medarbetare från Yorkshire Television skrivit den här boken efter att ha rest över fem kontinenter för att intervjua ögonvittnen, granska spår och ställa tvivlande frågor. Även om i funnit svar på några frågor, kunnat avfärda en del som rena fantasier och mycket som medveten bluff finns det tillräckligt med märkligheter på vår jord för att vi skall kunna tala om vår gåtfulla värld.

Framsidans foto visar Stonehenge, den gåtfulla stensättningen i Syd-England, fotograferad av Adam Woolfitt, och en dödskalle i bergkristall, funnen i Belieze av Mike Mitchell-Hedges 1927 och förvarad på Museum of Mankind i London."

Ur innehållet:
Den saknade apmänniskan
Ett kuriosakabinett
Forntida eldar
Havsdjupens monster
Stensättningar och megalitstenar
Varelser i insjöar och vattendrag
Landskapsfigurer
Odjur och ormar
Explosionen i Sibirien
UFO
Egendomliga skyar
Jättar i jorden

Inbunden, mycket rikligt illustrerad, 318 sidor, utg. 1981 av Bonnier fakta. Fint skick.
ENDAST TVÅ EX!

118 kr