Swanberg, Lena Katarina, "Förunderligt och märkligt - en resa genom New-Age i Sverige" INBUNDEN

Vad är New Age? En värld som många idag söker sig till, en subkultur med eget språk, egna koder, egen musik, egen litteratur, egna favoritförfattare, egna nätverk, med internationella förgreningar.

Journalisten och författaren Lena Katarina Swanberg har gjort sin egen resa i denna värld. Tagit New Age på allvar. Intresserad och nyfiken har hon utgått ifrån att sökande människor är allvarliga människor, inriktade på att bli klokare. Hon har läst böcker, bevistat föredrag och deltagit i kurser om den nyandliga kultur som kallas New Age – trots att den handlar om urgamla kunskaper, urgamla föreställningar. Hon utforskar banden mellan kropp och själ och har själv prövat på healing, tarot, horoskop, rosenterapi, aromaterapi, zonterapi, meditation, reiki, auraläsning, aurasoma och en hel del till. Och hon berättar hur detta påverkat henne…

Hon berättar om den viktorianska tidens Madame Blavatsky, själva begynnelsen till allt det som nu går in under begreppet New Age – och hon drar paralleller till synen på världen idag och den nya tidsålder vi är på väg in i.

När Lena Katarina Swanberg påbörjade sin utforskning av den nyandliga rörelsen i Sverige var det med en sund skepsis, men det har blivit en djupt personlig bok där hon med stort allvar och stort engagemang trängt in i en värld som ligger bortom intellektet, en värld som många, många idag söker sig till.

Inbunden med skyddsomslag, 355 sid., Bonnier Alba 1997. Visst slitage på skyddsomslaget, i övrigt fint skick. 

78 kr