Willis, Roy, (red.) "Prismas stora bok om MYTOLOGI" INBUNDEN

Myterna gestaltar och ger mening och innebörd åt de grundläggande erfarenheterna i människans liv: födelse och död, konflikter, förluster, försoning, årstidernas gång etc. På ett tidlöst symbolspråk talar de ännu idag till den moderna människan i hennes livsproblematik.

Prismas stora bok om mytologi är en faktaspäckad sammanställning av världens viktigaste myter och mytologiska berättelser. Under ledning av Roy Willis har ett tjugotal ledande forskare vaskat fram själva essensen i varje regions myter. De guidar oss in i myternas komplicerade värld och låter oss möta de viktigaste gestalterna, de enskilda berättelserna samt de stora sammanhängande traditionerna.

Boken inleds med en sammanfattning av teorierna om myternas uppkomst och innebörd, och hur de förs vidare genom generationerna. Det andra avsnittet berättar om teman som återkommer i många olika civilisationer. Det tredje och största avsnittet behandlar, världsdel för världsdel, de stora mytskapande kulturerna. Varje områdes mytologi beskrivs översiktligt medan karaktäristiska teman skildras mer detaljerat.

Inbunden, stort format 240x185x40 antal sidor: 322, Prisma 2006. Rikt och vackert ill. i färg. NYSKICK dock litet klistermärke med namn på baksidan av skyddsomslaget. Extra porto ingår i priset, tung bok. 

198 kr