Jönsson, Bodil, "I tid och otid - hemma och på jobbet" INBUNDEN

"Nej, det är inget särskilt. Det har bara blivit för mycket." De här orden hör vi nog alla då och då från vår omgivning. Men vad är det egentligen som har blivit för mycket? För mycket arbete, för många prylar, för mycket resande, för mycket stimulans, för mycket splittring, för höga förväntningar, för många dåliga samveten? Kan allt detta ha att göra med vår oförmåga att sätta gränser? Gränser mellan hem och arbete, mellan tillgänglighet och avskildhet, mellan individen och gruppen.

Alla traditioner och normer säger att vi skall göra en åtskillnad mellan hem och arbete. Ändå tränger vi in små datorhörnor och permanenta arbetsplatser i hemmet. Flertalet av oss är bättre datorutrustade hemma än på jobbet. Hur klarar vi dubbelheten i detta?

Arbete och hem glider samman. Men hemma är inte bara en plats. Hemma är också tid, meningsfull tid som vi alltid varit rädda om. Bodil Jönsson skriver om vår tid hemma och på jobbet och om vår vilja att vara här och där samtidigt och om vad man kan göra åt överbelastningen.

Inbunden, 140 sid., Brombergs 2002. Nyskick. 

58 kr