Buscaglia, Leo, "Leva, älska lära" KARTONNAGE

”Tack för att ni vågar er på den här boken. Den utlovar inga snabba lösningar på livets problem. Och den kommer inte att låta er skylla ert förflutna på andra. Den erbjuder er ett smörgåsbord av idéer för att leva bättre. En del av idéerna kommer ni direkt att finna tilltalande, andra måste ni kanske utveckla en sympati för, och åter andra kommer ni att avfärda helt. Men i vilket fall som helst kommer ni att få inspiration till att få ut mer av livet. Och vad skulle kunna vara bättre än det?”, skriver C. Steven Short i inledningen till denna bok.

I ”Leva älska lära” talar den amerikanske författaren och föreläsaren Leo Buscaglia om nödvändigheten att vara ”helt och fullt mänsklig”. Och är det något vi behöver lära oss mer av i en så fragmenterad, avhumaniserad och effektiviserad tid som vår egen, så är det just detta.
Att vara mänsklig är inte något självklart, det är en konst som vi kan lära oss att utöva. Men för att kunna göra det måste vi först och främst acceptera oss själva som de unika och fantastiska människor vi i själva verket är.

Leo Buscaglia (1924-1998) var professor i pedagogik vid University of Southern California. Han såg det som sin livsuppgift att hjälpa människor att komma till insikt om deras egen inneboende livskraft.

Kartonnage, 266 sid, utg. år 1986. Fint skick, men med namnteckning.
Omslaget skiljer sig från bilden.
ENDAST ETT EX!
68 kr

51 kr