Norberg, Liam, "Insidan"

Februari 1993. Den då tjugotreårige Liam Norberg lämnar ett gråkallt Sverige för semester i Rio. Han har gott om pengar och har bestämt sig för att ligga lågt ett tag. Livet ser ljust ut och han har sopat igen alla spår efter flertal lyckade kupper. Men det är ändå något som inte stämmer. Varför har polisen plötsligt börjat visa intresse för Liam och hans kompisar? Vem är det egentligen som har span på sig - finns det trots allt spår som inte är undanröjda?

Med denna ovisshet inom sig ser han fram emot att få sitta på flyget till solen och värmen och karnevalen i Rio. Men väl framme på Arlanda börjar en helt annan resa än den han tänk sig. En resa som kom att ta femton år.

Nu berättar Liam Norberg om vad som egentligen hände, om sina val i livet, från de farliga och vilda åren fram till den han är idag. Insidan ger en unik inblick i den kriminella världen och skildrar de mest uppmärksammade brotten under 1900-talet, en brottslighet av ett välorganiserat och målinriktat slag, som aldrig tidigare hade funnits i Sverige.

Liam Norberg är känd för sina filmroller i bland annat Stockholmsnatt och Sökarna. Men även för att ha gått från kampsportsmästare till yrkeskriminell. Han blev dömd till ett rekordlångt fängelsestraff för 930-miljonerskuppen mot Gota-banken 1990 och ett värdetransportrån i Göteborg. Följ med Liam in på insidan.

"Döm om min förvåning när Liam rullar upp en bok som är både intressantare och - åtminstone bitvis - mer litterärt högtstående än kioskvältare som Snabba Cash och Svensk Maffia."

Hans Wiklund, Nyheterna 24

"En spännande, säregen och uppriktig berättelse."

Sanna Wikström, Gefle Dagblad

Pocket, 376 sid., Pocketförlaget 2009, fint skick, ENDAST 1 EX!

28 kr