Niklas Bodell, Leif Kasvi, Bo Lidén, Estonia - berättelsen om en tragedi

Strax efter midnatt den 28 september 1994 skakades passagerarna på m/s Estonia av en kraftig stöt i fartyget. Den största fartygskatastrofen i modern tid i Europa var på väg att blir ett faktum. Fyrtio minuter senare hade Estonia gått till botten. Över 800 människor fick sätta livet till. Aftonbladets reportrar Niklas Bodell, Leif Kasvi och Bo Lidén sändes omedelbart ut att bevaka olyckan. De har talat med ett hundratal personer: överlevande, anhöriga, räddningspersonal, experter och politiker. De har upplevt den ödesmättade stämningen på katastrofområdet och de har tagit del av hittills hemliga dokument och inofficiella rapporter. Med kvällstidningarna raka språk berättar författarna om den stormiga natt som blev Estonias sista, om mänskliga missgrepp, tvivelaktig teknik, kamp, uppgivenhet, ångest, mänsklig egoism och hjältemod. 

Niklas Bodell, Leif Kasvi och Bo Lidén arbetade som reportrar på Aftonbladet. De hade bevakat Estoniakatastrofen sedan dess första dag. Deras samlade kunskap, intervjuer och fakta presenterades i november 1994 i en omfattade bilaga i tidningen. Bilagan fick mycket gott betyg av läsarna: "Det är en av de mest gripande journalistiska skildringarna i modern tid, ett ödesdrama av närmast klassiska mått." Ernst Brunner, författare 

"Lysande berättelse ­ journalistik när den är som bäst!" Bengt Ericson, chefredaktör Veckans Affärer 

"Så nära sanningen man kan komma!" Rolf Sörman, en av Estonias överlevande

Inbunden, Bonnier Alba 1995, illustrerad med foton, 384 sid. OBS skyddsomslag saknas på aktuellt ex samt namnad med bläck på försättsblad. I övrigt fint antikvariskt skick.

148 kr