Livingstone, Neil C., "Rädda mitt barn"

Om männen som riskerar livet för att återföra kidnappade barn till deras mödrar. "Mer spännande än den bästa thriller" - Publishers Weekly
Den 28 januari 1988 fritogs sjuåriga Lauren i en dramatisk räddningsaktion i Jordanien. Hon hade kidnappats av sin far Ali i USA och i hemlighet förts till hans hemstad nära syriska gränsen.
Det var tack vare tre modiga män som mor och dotter till slut kunde återförenas. Trots att Lauren var strängt bevakad dygnet runt lyckades de i en överraskningsmanöver föra bort henne och hinna ut ur landet innan alla gränser spärrades.
Männen kom från CTU, ett litet amerikanskt företag som arbetar med säkerhetsfrågor och som drivs av före detta elitsoldater. I Rädda mitt barn berättas om några av deras uppmärksammade operationer i andra länder för att frita kidnappade barn. De använder varken våld eller vapen men tar oerhört stora personliga risker under dessa djärva aktioner. Här får vi följa flera av dessa uppdrag steg för steg och också ta del av både offrens och räddarnas gripande historier.
En andlöst spännande berättelse med ett dramatiskt stoff direkt ur livet.

Inbunden, 347 sidor, Forum 1993. Försättsblad utrivet, annars nyskick. 1 ex finns.

68 kr