Rule, Ann, "Alltid vid din sida"

Nitton år gammal möter Sheila Walsh för första gången Allen Blackthorne och blir blixtförälskad. Oemotståndligt snygg, full av charm och storslagna affärsplaner tycks han vara den perfekte maken. Men äktenskapet utvecklas från idyll till inferno. Allen visar sig vara ett hänsynslöst monster som misshandlar och hotar sin fru till livet... Då Sheila tar ut skilsmässa svär han på att straffa henne.

Trots att Sheila träffar en kärleksfull man som hon bygger upp ett nytt liv tillsammans med, lyckas hon aldrig undkomma Allens förföljelse. Sheilas helvete pågår ännu tio år efter skilsmässan och hon ber sin syster att ta kontakt med Ann Rule om något drastiskt skulle inträffa.

När Sheila hittas brutalt mördad i sitt hem lyckas utredarna snabbt binda en tjugoettårig kokainist till brottet. Men flera frågetecken kvarstår. Har han lejts av Sheilas exman eller agerar han på eget initiativ? Och om Allen är inblandad, hur ska man kunna bevisa hans skuld? Ann Rule bestämmer sig för att rekonstruera Sheilas liv och död och börjar dra i trådarna till den komplicerade sammansvärjning som ligger bakom mordet.

"Alltid vid din sida" är en skakande, sann berättelse om en ung kvinnas kamp för att få leva ett liv fritt från hot och förnedring. Den är också ett vittnesbörd om en stark syskonkärlek som består in i det sista.

Ann Rule är kriminalpolisen från Seattle som blev bestsellerförfattare med böcker om uppmärksammade mordfall som specialitet.

Inbunden med skyddsomslag, 521 sid., illustrerad med fotografier. Bra böcker 2004. Reva i skyddsomslagets bakre pärm, i övrigt fint skick.

68 kr