Krakauer, John, "Mord i Guds namn - en berättelse om våldsam tro" ENDAST 2 EX!

Jon Krakauer skriver om människor i extrema situationer, människor som närmar sig och överskrider en gräns – det må vara i Mount Everests tunna luft eller i Alaskas vildmarker. I Mord i Guds namn har han lämnat de fysiska kraftproven för att studera den religiösa extremismen.
I centrum för hans bok står ett fruktansvärt dubbelmord. Bröderna Ron och Dan Lafferty, som tillhörde en fundamentalistisk mormonsk sekt, mördade sin svägerska och hennes ettåriga dotter. Gud hade uppenbarat sig för dem och beordrat dem att utföra dådet.
Krakauer besöker de isolerade samhällen i den amerikanska Västern, i Kanada och i Mexiko där omkring fyrtiotusen mormonska fundamentalister anser att mormonkyrkan slog in på otrons vägar när den förbjöd månggiftet.
Ledarna för dessa sekter predikar att jorden vilken dag som helst kommer att ödeläggas i en storm av eld – bara de allra trognaste kommer att skonas...

Inbunden med skyddsomslag, 357 sid., Forum 2004. 1 ex NYSKICK, 1 ex slitage på skyddsomslaget, dock inga revor, i övrigt mycket fint skick. ENDAST 2 EX!

88 kr