Glenn Forrestgate, När mardrömmen blev sann

När Glenn, en vanlig Bajenkille i tjugoårsåldern, träffade Melinda blev han förälskad. Glenn hade ungefär samtidigt börjat nå framgångar som skivbolagsdirektör, men istället för att fortsätta sin resa mot toppen dras han in i något som endast kan liknas vid en mardröm som blir sann. Melinda är psykiskt sjuk och misshandlar Glenn, och sakta men säkert bryts han ned.

"Jag står och stirrar på tågen som passerar på andra sidan vattnet vid Karlbergsstation. Det är natt och klockan är 01.30. Den kända Tulo reklamens neonljus är det enda som reflekterar min skugga. Bara femtio meter bort ligger Industrigatan 6 och där bor jag. Nu står jag här, det är vinter och svinkallt.
Jag har stått här förut men ska jag våga den här gången? Våga vadå kanske du undrar. Hoppa från S:t Eriksbron ner till Kungsholms strand! Från där jag står är det tio meter ner till gatan och när jag ligger livlös då först kanske hon fattar hur mycket jag älskar henne."

Vi är vana vid att läsa att män misshandlar kvinnor, det här är berättelsen om hur en kvinna med fysisk och psykisk misshandel bröt ner Glenns självförtroende och hur han tog sig den långa vägen tillbaka. Än idag har Melinda besöksförbud och Glenn lever med skyddad identitet. Vid ett tillfälle bröt hon mot besöksförbudet, Glenn ringde polisen och begärde hjälp. Svaret från polisen: Du är väl karl! I Sveriges rikes lag hittar vi ordet kvinnofrid men var hittar vi ordet mansfrid?

Inbunden med skyddsomslag, anomaR förlag 2010, 153 sid. Mycket fint skick, suddad anteckning i blyerts på försättsblad.

68 kr