Caroline Cossey, Mitt liv - Den gripande berättelsen av en kvinna som föddes som man

Caroline Cossey — uppseendeväckande vacker framgångsrik fotomodell - föddes som pojke. Våren 1990 stod hon inför Europadomstolen. Hon slogs för rätten att få gifta sig med en man.

MlTT LIV är Caroline Cosseys egen uppriktiga och djupt engagerande skildring av sitt liv som transsexuell — den svåra barndomen på den engelska landsbygden, hennes längtan efter att bli kvinna och könsbytesoperationen som gav henne en möjlighet att helt och fullt leva som kvinna, om än inte i lagens mening.

Priset har varit högt. Hon började som balettflicka medan hon fortfarande var man, blev Bondbrud och en av de mest anlitade fotomodellerna i världen. Men när hennes könsbyte avslöjades i pressen började en hänsynslös förföljelse. Hon har jagats av skvallertidningarna, vars avslöjande reportage förstörde hennes karriär och omintetgjorde äktenskapet med en judisk affärsman.

Carolina Cossey berättar enkelt, okonstlat och med avväpnande humor om sin dubbla kamp: som kvinna för att få den kropp hon behövde för att överleva, som transsexuell mot fördomar, utanförskap och vanlig mänsklig okunnighet.

Häftad, 230 sid., Forum 1993. Smärre slitage på pärmar, i övrigt fint antikv. skick. ENDAST 1 EX!

78 kr