Muhsen, Zana, "Såld"

26 000 kronor. Det var den summa som Zanas och Nadias pappa fick när han sålde sina döttrar till goda vänners söner i en avlägsen bergsby i Jemen. Intet ont anande hade de två engelska tonårsflickorna kommit till faderns hemland för att tillbringa ett härligt sommarlov. Så är de plötsligt bortgifta med två fullkomliga främlingar…
För Zana och Nadia var det som att förflyttas tillbaka till medeltiden, till hårt slavarbete och fullständig kvinnounderkastelse. De var fångar i hemmet och minsta steg bevakades. De utsattes för våldtäkt och misshandel och fick föda sina barn under ytterst primitiva förhållanden.
I åratal var de ensamma och utlämnade, undangömda från omvärlden, men till slut lyckades flickornas mor spåra sina döttrar. Zana, den äldsta, fick äntligen utresetillstånd – mot att hon lämnade sin son hos fadern i Jemen.
Här berättar hon själv den sanna historien om en åtta år lång mardröm. Och lvar i den lilla bergsbyn finns fortfarande hennes syster Nadia med sina tre barn…

Utdrag ur boken:
"Nästa morgon kollade Ward efter blodspår i sängen. Hon skulle väl se om jag hade varit oskuld. Jag önskar nästan att jag inte hade varit det, då hade dom i alla fall inte kunnat ta den ifrån mig."

Inbunden, 204 sid., utg. år 1993. Fint skick. ENDAST 1 EX!
78 kr

39 kr