Sindt, Ulf & Ahlbom, Jens "Pyramidernas land" INBUNDEN

"År 1336 före Kristus är det liv och rörelse i den lilla staden Karnak. Överallt talas det om att en ny farao ska krönas. Hans namn är Tutanchamon och han är bara nio år gammal. Många nyfikna samlas runt templet där kröningen ska ske.

Vattenbärarens son Paser har lyckats tränga sig in på den första tempelgården. Det är inte varje dag som vanligt folk får gå innanför murarna. Paser hoppas att han ska få en skymt av den nye faraonen."

Med Tutanchamons kröningsfest inleds berättelsen om det gamla Egypten. På ett enkelt och lättsamt sätt berättar författaren om historiens äldsta storrike.

Paser och Tutanchamon stiger då och då fram i texten. Paser är vattenbärarens son och får lära sig sitt yrke av sin far. Tutanchamon är farao och får gå i skolan tillsammans med blivande generaler och skrivare. Vid fester och högtider är det farao som spelar en huvudroll medan vattenbärarens son deltar som åskådare.

Författaren berättar om gudar och gudinnor, de mäktiga prästerna och det dagliga livet. Här finns givetvis också pyramiderna, mumierna och den spännande historien om Tutanchamons grav.

Ulf Sindt (text) arbetar både som författare och fritidspedagog. Han är ofta ute i skolor och berättar om sina böcker och om läsandets glädje och betydelse. Ulf har gett ut många populära faktaböcker för barn på annat förlag. Hösten 2000 ger Natur och Kultur också ut bilderboken Bullen och väskan av Ulf Sindt och Mati Lepp.

Jens Ahlbom (bild) har bland annat samarbetat med Jujja och Tomas Wieslander, Viveca Lärn och Siv Widerberg, men även gjort tecknade serier och egna böcker. Nästan femtio böcker har det blivit sammanlagt.

Inbunden, 75 sidor, Natur och kultur 2000. Nyskick.

68 kr