Granqvist, Hans, Niclas Hjelm, "Qigong i teori & praktik" KARTONNAGE

Qigong är "metoden att arbeta med kroppens energifält" som kineserna under århundraden använt inom friskvården och som ett sätt att uppnå ett friskt, långt och rikt liv. I denna bok presenterar Niklas Hjelm, som är leg. sjukgymnast och har studerat qigong i Kina, och Hans Granqvist, som är journalist och författare och stor kännare av österländsk kultur och tradition, både den meditativa qigongen, och den dynamiska - som beskrivs som "meditation i rörelse".

Första delen av boken innehåller tydliga övningsinstruktioner och är illustrerad med fotografier, vilket gör det lätt att ställa sig framför spegeln och börja öva. I den andra delen belyses kinesisk läkekonst, friskvård och användningen av qigong som en del i en holistisk syn på människan och naturen.

Qigong i teori & praktik är en användbar handbok för alla som vill öva qigong, och även en bok som förklarar kinesisk tradition för oss västerlänningar och visar hur kinesisk kunskap och österländsk visdom kan tillämpas i det västerländska samhället.

Kartonnage, 144 sidor, illustrerad. Svenska förlaget 2000. Fint skick, men namnteckning på försättsblad..

58 kr