Ståhl, Anna-Britta "Lär dig tolka dina drömmar" KARTONNAGE

Drömmar är magiska. Men de kan också vara så kryptiska, bisarra eller absurda att de avfärdas som tokigheter. Vem har inte skrattat åt en galen dröm och sedan glömt den så fort som möjligt? Synd, för drömmar, hur konstiga de än är, kan hjälpa oss att se de komplex och livsmönster vi är fångade i.

Lär dig att tolka dina drömmar vänder sig till alla som vill hitta sitt sanna jag och sin unika livsväg. I centrum står C G Jungs teori som säger att alla symboler är personliga och bär på ett viktigt budskap till drömmaren. Den här boken visar hur man kan lära sig att minnas sina drömmar och försöka se vad de vill säga. Den som lär sig att förstå och värdera nattens bilder lär sig också något på djupet om sig själv.

C G Jung tolkade runt 80 000 drömmar under sin livstid.

Han kom fram till att drömmens gestalter speglar vårt inre drama. Den där jobbiga typen som ställer till det i dina drömmar kan alltså vara en del av dig som vill bli sedd och införlivad i ditt vakna jag. Men det kan ta tid att lägga drömmens pussel. Den som tror att budskapet är uppenbart har förmodligen fel, menade Jung.

Du sitter inne med sanningen om ditt liv, det är bara du som vet vad din dröm vill förmedla. Dialogen mellan ditt omedvetna och ditt vakna jag leder dig gradvis framåt. Eller som någon sagt: Vi drömmer för att vakna upp och leva!

Kartonnage, 167 sidor, Lind & co 2009. Fint skick.
ENDAST ETT EX!

68 kr