Nordqvist, Lillebeth "Drömförståelse- En bok om nattens teater" INBUNDEN

Varför drömmer jag så här? Vad ska jag ha mina drömmar till? Hur ska nattliga föreställningar? På vilket sätt kan drömmarna påverka min framtid i och min omvärld? Svaren finns i det nattliga dramat - våra drömmar! Den bryter upp drömmarna i sina beståndsdelar genom att jämföra dem med teaterns och dramats uppbyggnad. På detta sätt får vi en nyckel till och en förståelse för varför vi drömmer.

Genom många exempel på drömmar och drömarbete och med hjälp av de frågor som ställs i boken får vi en metod för hur vi kan arbeta med drömmarna och närma oss en förståelse för dem och därmed oss själva. Vi kan t ex läsa om våra vanligaste typdrömmar, återkommande drömmar, mardrömmar, barn och drömmar, om kvinnligt och manligt och om vår "skugga", den sida av oss som vi inte vill veta av men som ofta är en väg till större kreativitet och ökad tillgång till vår energi. 

Vi far också veta hur vi kan lära oss drömma på Lbeställning och hur vi uppnår "klara drömmar", där vi själva vandrar runt, medvetet, i våra drömmar. Boken är tänkt som en inspiration och vägledning i individuellt drömarbete, men kan också användas i grupp genom den metod för drömgruppsarbete som ingår.

Inbunden, 162 sidor, RABEN & PRISMA 1998.

68 kr