Jernelöv, Susanna "Sov gott! : råd och tekniker från KBT" HÄFTAD + CD

I Sov gott! får du med kognitiv beteendeterapi (KBT) hjälpa dig själv att sova bättre, bli piggare och gladare.

KBT går ut på att du själv agerar aktivt för att förstå och förändra din situation, till exempel genom att föra sömndagbok, lägga om dina rutiner och lära dig att slappna av. Det handlar kort sagt om att skaffa nya sätt att hantera och se på tillvaron. Genom att göra nytt kommer du också så småningom att tänka nytt. Det är nämligen ofta där skon klämmer när man sover dåligt: man tänker för mycket och man tänker ?fel?. Du klarar till exempel av din dag även om du inte har sovit åtta timmar. Och det är inte alltid sömnbrist som gör att du känner dig trött.

Att Sov gott! fungerar för att sova bättre, har visats i flera vetenskapliga studier med mycket goda resultat, både som bok (Jernelöv et al. BMC Psychiatry (2012) 12:5, http://www.biomedcentral.com/1471-244X/12/5) och som grupp- och internetförmedlad behandling (Blom et al Behaviour Research and Therapy 70 (2015) 47-55, http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0005796715000777).

Att genomföra beteendeförändringar på egen hand kan vara krävande, och vill du ha stöd av en KBT-behandlare kan du tala med din vårdcentral eller söka efter behandlare där du bor via www.kbt.nu, men faktum är att det för många fungerar utmärkt att använda Sov Gott! även utan behandlarstöd.

Häftad, 234 sidor, W&W 2007, CD medföljer. Fint skick.

78 kr