Atkinson, Sue, "Bygg upp ditt självförtroende" INBUNDEN

Bygg upp ditt självförtroende är en lättläst och mycket sympatisk bok om hur man kan gå till väga för att bättra på sin självkänsla. Sue Atkinson är inte psykolog eller terapeut, utan en helt vanlig människa som har levt hela sitt liv med mycket dåligt självförtroende. Det är denna självupplevda bakgrund som gör att boken känns så äkta och omedelbar. Författarens yrkeserfarenhet som pedagog gör att hon verkligen kan gestalta problemet på ett medryckande sätt. Hon är också mycket realistisk – hon utlovar ingen ”underkur”, utan är väl medveten om hur svårt detta arbete är och vilken lång tid det tar.

En genomgående bild som Atkinson använder är att den person som har dålig självkänsla har byggt upp en mur av självförakt omkring sig och även gömmer sig bakom denna förskansning. Det långa, mödosamma arbetet med att först peta ett hål i muren och sedan så småningom rasera den helt och hållet beskrivs i korta, välskrivna och många gånger humoristiska, kapitel. Varje kapitel avslutas med några tänkvärda positiva ”motton” som man kan ha framför sig för att må bättre. Författaren ger också tips på enkla, konkreta övningar som kan hjälpa en på vägen mot bättre självkänsla.

Bygg upp din självkänsla är populärt hållen och tar inte upp olika teorier eller ger invecklade bakgrundsförklaringar. Boken vänder sig till en läsare som dels behöver hjälp med att komma ur ett negativt mönster här och nu, dels vill ha inspiration för arbetet med att må bättre på sikt.

Boken är skriven med djupt engagemang och det gör den till en självhjälpsbok med stor trovärdighet.

Inbunden med skyddsomslag, 271 sid., Natur och kultur 2004. Nyskick.

ENDAST ETT EX!

98 kr