Lerner, Harriet G "Kvinnors överlevnadshanbok - hålla näsan över vattnet och lite till"

Hur hittar jag rätt man? Hur klarar man att som kvinna vara chef? Vad gör jag med min bråkiga tonåring? Harriet Lerner har en frågespalt i tidningen New Woman, och i den här boken har hon samlat 150 av de vanligaste frågorna som kvinnor ställer när det gäller relationer, familjen och arbetet.
Harriet Lerner, författaren till Kvinnors vrede, ger svar på livets små och stora frågor. Hon får oss att se gamla problem ur en ny synvinkel inte minst upptäcker vi att de problem vi skäms över och tror att vi är ensamma om delas av många andra.
Frågorna kan handla om en kritisk och påfrestande svärmor som man inte vill umgås med, en otrogen äkta make som man inte vet om man ska stanna hos eller hur man hanterar beskedet att en anhörig har en livshotande sjukdom. Vilka frågorna än är så hjälper författaren frågeställarna med konkreta råd, och svaren präglas av hennes pedagogiska skicklighet, värme och respekt för människor och deras problem.
Harriet Lerner har fått en mycket stor läsekrets i Sverige. Hon är psykoterapeut vid Menninger Clinic i Kansas och betraktas som en av västvärldens främsta kvinnopsykologer.

Inbunden med skyddsomslag, 306 sid., Forum 1999. Mycket fint skick, endast 3 ex!

68 kr