Hansen Shaevitz, Marjorie, "Superkvinno-syndromet"

"Jag slutar klockan fem. Först måste jag hämta ungarna på dagis, men jag hinner till tennisen till kvart över sex. Är det för sent för dig?"
"Ja, men det här fixar jag. Jag tar hem det och skriver några rader så är det klart till möter i morgon. Oroa dig inte"
"Om jag gör något särskilt på fredag? Nej, jag är faktiskt ledig den kvällen - det är klart att dina ungar kan vara hos oss"

Känner du igen dig? Kvinnan av idag, hon som försöker göra allt och vara allt för alla - samtidigt. Dubbelarbetande, maka, mor, karriärkvinna, älskarinna, väninna... Har du svårt att säga nej, eller att delegera arbetsuppgifter på jobbet eller hemma? Har du känslan av att dina egna önskningar ofta kommer i skymundan - eller du kanske inte hinner att fundera över detta?

Lär dig prioritera! Det är budskapet i denna bok. Stanna upp ett tag och bestäm vad som är viktigt i ditt liv - och planera din tid därefter.

Superkvinnosyndromet förklarar orsakerna till den stress som alltfler kvinnor upplever i sina mänga och motskridiga roller. Begripligt och lättöverskådligt visar författaren på praktiska vägar till förändring - mot ett liv du själv väljer och har större behållning av.

Marjorie Hansen Shaevitz är en amerikansk psykolog med skandinaviskt påbrå. Hon är verksam som terapeut och har skrivit en rad böcker inom sitt yrkesområde. Tillsammans med sin man Morton H. Shaevitz startade hon i slutet av sjuttiotalet en rådgivningsbyrå, där de också bedriver forskning."


SUPERKVINNAN
Hon är den perfekta modern
den ideala hustrun
det bästa hembiträdet
den skickligaste kockan
dottern som alltid ställer upp
effektivast av de anställda
den hjälpsammaste av vänner.
Hon är fantastisk på att
kombinera hem och karriär
ständigt leende
och med ett jämnt humör
Hon är allting
för alla.
Men vem är hon?
Natasha Josefowitz

Häftad, 301 sid., Forum 1987. Fint skick. Endast 1 ex!

78 kr