Gray, John "Därför krockar Mars & Venus : förbättra ditt förhållande genom att förstå hur män och kvinnor hanterar stress" KARTONNAGE

Vi lever i en tid då oftast både mannen och kvinnan i en familj arbetar utanför hemmet. Ett vanligt scenario efter en lång arbetsdag är att mannen sparkar av sig skorna, sjunker ner i soffan och tittar på teve. Han slappnar av och nivån på hans stresshormon sjunker. För kvinnan som just kommit hem från arbetet inleds bara en ny del av arbetsdagen: arbetet i hemmet. I hennes fall går pulsen upp och nivån av stresshormon ökar.

Det är nu Mars och Venus krockar.

I sin nya bok beskriver John Gray vad som egentligen ligger bakom denna krock och vad man kan göra för att mildra eller helt hindra den. Han menar att män och kvinnor upplever och hanterar stress olika och att forskning tydligt visar att denna olikhet finns i våra hjärnor. Om vi bättre förstår dessa skillnader och hur de påverkar oss, kan vi lättare finna smidiga vägar i vardagen som bygger på bådas parters lika ansvar och respekt för varandra.

Kartonnage, 275 sidor, Brombergs 2008. Fint skick.

68 kr

34 kr