McGraw, Philip (Dr Phil), "Livsstrategier" HÄFTAD

"Att göra det som fungerar, att göra det viktiga".
Dr Phil, känd från Oprahs TV-show och sedan januari 2003 med eget program på svensk TV, är välkänd för många svenskar som intresserar sig för personlig utveckling och hur man kan lära sig må bättre. Över en halv miljon svenskar ser "Dr Phil" på TV4 varje dag!

Samarbetet mellan Dr Phil och Oprah Winfrey började när hon stod åtalad av ett antal köttproducenter i samband med ett program hon gjort om galna ko-sjukan. Han arbetade bl a med strategiskt tänkande i anslutning till just rättegångar, och var den som hjälpte Oprah genom hela processen med hur hon skulle resonera och agera.
Boken Livsstrategier skrevs efter detta och handlar om hur man kan lära sig tänka mer strategiskt och därigenom nå framgångar med sitt liv. För att utvecklas personligt måste man ta ansvar för sitt liv och sina handlingar, sluta skylla på andra och på omständigheterna.

I boken har Dr Phil identifierat ett antal sanningar som styr våra liv och formulerat sin strategi för hur man kan nå dit man vill och få det man behöver. Mycket kretsar kring att själv ta kontrollen över det som händer, att försonas med det som skett tidigare i livet och lära sig att hantera och påverka sin egen framtid, antingen det gäller att växa som människa, lyckas i arbetslivet eller få relationer i privatlivet att fungera bättre.

Phillip McGraw är utbildad psykolog och har arbetat med mänskliga relationer och strategisk livsplanering i mer än tjugo år. Han är en av grundarna av Courtroom Sciences Inc. och har varit inblandad i några av USAs mest omtalade rättsprocesser. 2002 utkom hans bok Relationsakuten på svenska (Prisma).

Häftad, ca 230 sid., utg. år 2003. 3 ex finns.

48 kr