Klein, Stefan "Tid - upplev-utnyttja-uppskatta" INBUNDEN

Underbara ögonblicka av kärlek och lycka; varför känns de alltid så korta och flyktiga? Och varför sniglar sig tiden fram när man väntar otåligt?

Vad är egentligen tid? Hur upplever vi den och hur handskas vi med den? Einstein insåg att tiden är relativ och nu fullbordar hjärnforskare hans revolution och upptäcker den inre tiden.

Stefan Klein tar oss med på en ovanlig resa genom medvetandet och redogör initierat och lättillgängligt för olika sätt att uppleva vår ”tid ” på jorden; allt ifrån varför vi säger ”underbart är kort ” eller ” watched pots never boil” till begrepp som flow, tidspress/stress och varför vi tycker att vardagens tempo blir allt snabbare. Hur länge varar ett ” nu”? Vad händer när ingenting händer? Varför tycks tiden ibland rusa iväg och ibland stå stilla? Vilka är de tre tidstjuvarna? Hur snabbt tempo klarar människan av? Varför går livet allt fortare ju äldre vi blir? är frågeställningar som bland annat behandlas i boken.

Författaren visar oss också hur vi mer uppmärksamt kan varsebli tiden och bättre utnyttja och njuta av den. Intressanta exempel hämtade från vardagslivet varvas här med statistiska och vetenskapliga fakta.

Läsaren uppmanas då och då att tillämpa det aktuella kapitlets innehåll på sitt eget liv och i vissa fall att experimentera med sin egen upplevelse av tid, något som kan bli en spännande erfarenhet.

Inbunden med skyddsomslag, 269 sidor, Natur och kultur 2008. Nyskick.

78 kr