Solveig Norberg, Hannah Lumikero, Karriärhandbok för kvinnor

Lär dig arbetslivets spelregler och spela dem skickligt! Med 200 smarta (och ibland fula) knep som tar dig i mål, oavsett om du snabbt vill till toppen eller skynda långsamt.

Det är inte alltid den som levererar i tid eller skriver bästa rapporten som blir framgångsrik. Och du kan bli framgångsrik med mindre ansträngning än så om du känner till knepen. Här finns arbetslivet avkodat och förmedlat på ett lättillgängligt, humoristiskt och inspirerande sätt. En del tips passar kvinnor bäst, en del passar alla. Alla passar definitivt inte dig. Plocka dem som matchar din personlighet, dina mål och din arbetssituation.

Att den som har de bästa gymnasiebetygen, skriver den bästa rapporten eller alltid levererar i tid också blir mest framgångsrik på jobbet stämmer inte. Arbetslivet är ingen höjdhoppstävling där den som hoppar högst vinner. Tillvaron på jobbet bär snarare tydliga drag av ett spel. Med regler. Lär du dig reglerna kan du spela, iallafall lite bättre. En stor bonus är att du i pensionsåldern slipper blicka tillbaka på din karriär med bitterhet och undra varför det gick så segt - du var ju så duktig? Glöm duktig. Du ska bli skicklig. På att spela spelet.

Att det är insidan som räknas har du hört förut. Hate to break it, men det är inte helt och hållet sant. Din kompetenta kärna, ditt inre driv, din skarpa hjärna, ditt strategiska kunnande och din snabba analysförmåga är inbäddade i ett skyddande hölje, nämligen ditt yttre.

Låt författarna guida dig genom 200 tips som de förvärvat den hårda vägen. Under sammanlagt 20 år har de navigerat i den stundtals tuffa miljö som kallas arbetslivet. De har gått på smällar, de har nått framgång, huller om buller och om vartannat. Här delar författarna med sig av sina smarta (och ibland fula) tips och knep.

"Vassa tips för karriärkvinnor." TV4 Nyhetsmorgon

"Snälla flickor kommer till himlen, vi andra kommer hur långt som helst." SvD

"Som goda råd från en kompis som har kommit en bit i karriären och inte är rädd att tala klarspråk" YourLife

"Det finns en uppsjö av böcker som syftar till att stärka kvinnors självförtroende på jobbet. Denna är ytterligare en, men den är i en klass för sig. Utan att överdriva är denna bok den klokaste jag läst i genren, och även den roligaste." BTJ

Exempel på kapitel:

jobba smartare - ditt yttre - tal och kroppsspråk - etikett - ditt sociala jag - att gå vidare - cv - på intervjun - avtalsförhandling - egoboosting

"Boken är i en klass för sig. Utan att överdriva är denna bok den klokaste jag läst hittills i den här genren, och även den roligaste. Innehållet är strukturerat i tvåhundra tips som kortfattat behandlar vanligen förekommande siutationer på en kontorsarbetsplats. Det handlar om både beteende, utseende, sättet att tala och hur du umgås med chefer och arbetskamrater... Med träffsäker humor skildras alla de fällor som duktiga flickor har så lätt för att gå i. På slutet ges handfasta råd i jobbsökarsituationer... Boken har allt man kan begära av en handbok."

Bibliotekstjänst, Lena Löfgren Bjerner

Se boken och författarna i TV4 Nyhetsmorgon! Klistra in följande länk i adressfältet i din webbläsare:

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=nojespanelen_diskuterar_veckans_snackisar&videoid=2005107

Hanna Lumikero är systemvetare och jobbar med projektledning inom IT. Solveig Norberg är civilekonom och jobbar med marknadsföring av konsumentvaror. Hanna och Solveig har känt varann i över tio år. De har gått på smällar och nått framgång huller om buller. De hade själva gärna haft denna bok för tio år sedan.

Pocket 175 sid., Månpocket 2012, litet veck på baksida av pärm, i övrigt mycket fint skick. ENDAST ETT EX!

35 kr