Walfridson, Marguerite, "Huskurer och läkekonster - kloka råd från då och nu" KARTONNAGE

Alla gamla huskurer och knep var inte häxkonster baserade på trolldom. Även om det kan tyckas så att läka sår med spindelväv. Nätet har antibakteriella egenskaper, tråden är elastisk och så stark att den kan användas för att sy ihop operationssår.

Den bästa huskur vi kan ge oss själva är lite kunskap om kroppen och dess behov – då kan vi göra något för vår hälsa. Lägga ”det rätta plåstret” på såret, vare sig det är fullt synligt eller skaver någonstans inuti. Lite kunskap om goda örter är egentligen källan till all gammal, och en hel del modern, läkekonst.

Läs den vackra utgåvan av Marguerite Walfridsons spännande bok och lär dig hur betydelsefull och läkande naturen är för hälsan – mentalt och kroppsligt. Den är rikt illustrerad med Marguerites egna vackra teckningar.

Om författaren:

Marguerite Walfridson är finlandssvensk författare, journalist och konstnär med växter som främsta motiv. Och med ett speciellt gott öga till gröna växter. Kärleken till naturen återspeglas även i de vackra vardagsvaror, som hon designat för IKEA, serviser, bordstabletter och mycket mer.

Marguerite Walfridson är en hängiven odlare av kryddörter. Skämtsamt kallar hon sig ibland för häxa - just det man förr kunde säga om kvinnor som visste mer om läkeväxter och läkekonst än andra. Framför allt är hon en levnadskonstnär som njuter av det lilla i det stora, av vardagslyckan - livet kan inte bli härligare än när det levs med örter, blommor och god mat. Marguerite Walfridson har skrivit ett stort antal uppskattade böcker.

Inbunden/kartonnage, 144 sid., Semic 2004. Fint skick, men namnteckning på pärm.

68 kr