Walfridson, Marguerite, "Marguerites Huskurer" KARTONNAGE

Det har visat sig att många gamla huskurer med medel från växtriket faktiskt har god effekt på vår hälsa. Varför inte använda de effektiva läkeväxterna från förr i vår tids egenvård? Det är skönt att göra något på egen hand för att lindra värk, sveda, magknip, sömnlöshet och allehanda åkommor. Detta är en klok och vacker bok - med många utsökta bilder och akvareller i färg - för alla som vill ge kropp och själ ro att läka själv!

Om författaren:

Marguerite Walfridson är finlandssvensk författare, journalist och konstnär med växter som främsta motiv. Och med ett speciellt gott öga till gröna växter. Kärleken till naturen återspeglas även i de vackra vardagsvaror, som hon designat för IKEA, serviser, bordstabletter och mycket mer.

Marguerite Walfridson är en hängiven odlare av kryddörter. Skämtsamt kallar hon sig ibland för häxa - just det man förr kunde säga om kvinnor som visste mer om läkeväxter och läkekonst än andra. Framför allt är hon en levnadskonstnär som njuter av det lilla i det stora, av vardagslyckan - livet kan inte bli härligare än när det levs med örter, blommor och god mat. Marguerite Walfridson har skrivit ett stort antal uppskattade böcker.

Inbunden, 90 sid., Semic 1997. Nyskick.

58 kr