Gréen, Sven, "Kryddor - Historia och folktro, kryddgård, odling och användning" HÄFTAD

Peppar, kanel, kardemumma, gräslök, lagerblad... Dessa och många fler - i regel importerade kryddor - är självklara smaksättare i vår dagliga föda. Koriander, kyndel och gurkört hör till ovanligare kryddor som kan vara spännande att pröva. Kryddor och kryddväxter användes från början som läkeörter och de omgavs med mycken mystik och övertro. Om deras undergörande kraft var verklighet eller inbillning må vara osagt. Faktum är att många än i dag ingår i en del apoteksvaror. I KRYDDOR låter Sven Gréen oss stifta bekantskap med ett femtiotal kryddor och kryddväxter. Utseende, härstamning, historia och skrock - om detta får vi veta något för varje växt och till de inhemska finns odlingsråd. Vi får också lära oss att krydda. Inte bara vardagsmaten utan även festmat, spännande såser, brännviner och likörer.

Häftad, 198 sid., Prisma Magnum1984. Fint antikvariskt skick.

68 kr