Paulún, Fredrik, "Allt om Glykemiskt index" POCKET

Det glykemiska indexet förbättrar fettförbränning, uthållighet, hälsa och blodsockerkontroll. Oavsett om du är elitidrottare, eller fullständigt ointresserad av träning, kan det glykemiska indexet därför ge dig stora vinster. Modern forskning visar att det är stor skillnad mellan olika livsmedel, och hur de påverkar din kropp. Vissa stressar din fysiologi hårt och leder till ökad risk för allvarliga sjukdomar, medan andra möjliggör effektiv fettförbränning. I denna bok hittar du all information du behöver för att kunna använda det glykemiska indexet för just dina behov.

Allt om glykemiskt index är en av Fredrik Paulúns storsäljare och den riktar sig till alla som vill förbättra sin fettförbränning, prestation och hälsa. Fredrik Paulún skriver om det glykemiska indexet på ett intressant och lättbegripligt sätt, och ger många bra tips om hur man lär sig att välja livsmedel med rätt GI. För diabetiker, och dem som vill förebygga hjärt- och kärlsjukdomar, är boken ett måste - rätt använd ger den kunskaper som kan förlänga livet.

Ur innehållet:
Den ursprungliga kosten och den stora förändringen
Förstå energin
Att förstå blodsockret
Insulinkänslighet
Hur fungerar det glykemiska indexet
Matsmältningen och ämnesomsättningen
GI-beräkning för sammansatta måltider
GI och diabetes
GI och hjärtat
GI för fettförbränning och viktminskning
GI för uthållighet
GI för styrka och muskeltillväxt
Värdefulla tips för rätt GI
GI-tabellerna
Kritik och försvar
Nästa steg; insulin index
Vanliga frågor och svar
Recept
Snabbtabeller

Boken är unik, då den är den enda i sitt slag skriven på svenska. Skaffa dig spjutspetskunskaper inom näringslära - läs "Allt om glykemiskt index"!

Pocket, 210 sid., utg. år 2001. Fint antikvariskt skick.
ENDAST ETT EX!

28 kr