Swanberg, Lena Katarina "Blod, svett och tårar - En ilsken bok om östrogen" KARTONNAGE

Att vara kvinna är helt normalt. Puberteten är en hormonomställning, varenda menstruation likaså, graviditeten är en gigantisk omställning och knappt lär man sig att stava till PMS förrän det är dags för klimakteriet. Allt detta är friskt, naturligt och inget konstigt alls. Desto mer onormalt är det att så många kvinnor numera står under hormonbehandling under snart sagt hela livet.

Hur kan det sedan femtio år anses självklart att friska kvinnor tillförs extra könshormoner under större delen av livet? Hur vågar man experimentera med den ständigt pågående förändringen i kvinnors hormonbalans? Varför anses så många friska kvinnor behöva förvandlas till patienter?
Blod , svett och tårar är en bok full av ilskna frågor kring östrogen. Lena Katarina Swanberg har läst ny och gammal forskning, intervjuat gynekologer och forskare samt talat med kvinnor om hormonpiller som spolats ner i avloppet eller som orsakat sådan abstinens hos dem som försöker sluta att de nästan inte kan.
Lena Katarina Swanbergär journalist och författare. Hon har givit ut ett flertal böcker, senast Hedersmordet på Pela, Lillasystern berättar (2002).

Kartonnage, 252 sidor, Bokförlaget DN 2003. Fint skick.
ENDAST ETT EX!

78 kr