Sanner, Eva & Peter Ljungsberg, "Ayurveda för kropp och själ" INBUNDEN

Ayurveda, den urgamla indiska hälsoläran, hjälper oss att förstå oss själva och våra närmaste bättre. Vi är alla olika och har därför olika behov när det gäller bl a kost, träning, stimulans och aktivitet.

Ohälsa och problem i relationer uppstår på grund av vår bristande förståelse för dessa olikheter och våra skiftande behov. Här ges konkreta tips om hur vi fastställer vår ayurvediska kroppstyp, vilka egenskaper som varje typ har och hur olika typer relaterar till varandra. Exempel ges på hur obalanser på grund av stress, sömnbrist, fel dygnsrytm och kost kan förebyggas och hur man kommer till rätta med sådana som redan uppstått. Genom att förstå de olika ayurvediska kroppstyperna kan också våra relationer förbättras så att olikheter blir en tillgång istället för ett problem.

Är yoga, qigong, promenader eller styrketräning den ultimata träningen för just min kroppstyp? Mår jag bäst av att äta råkost eller kokta grönsaker? Varm lagad mat eller kalla sallader? Beroende på typ och karaktärsdrag är det lätt att ringa in hur vi ska leva för att hålla oss friska. I boken presenteras bl a enkla livsstilsförändringar som var och en kan göra för att optimera sitt välbefinnande och harmoniera bättre med sin omgivning. Ett flertal fallbeskrivningar, som är lätta att identifiera sig med, inspirerar till förändringar som förhöjer vår livskvalitet. Boken är en handledning i förebyggande friskvård och innehåller många råd och exempel på hur vi på ett enkelt sätt kan balansera olika besvär och krämpor så att vi slipper bli allvarligt sjuka.

Eva Sanner är frilansjournalist inom området hälsa, psykologi och personlig utveckling. Hon är också diplomerad psykosyntesterapeut med egen mottagning i Stockholm samt kursledare med kreativitet som specialområde.

Läs mer om boken på författarens hemsida: http://www.evasanner.se/ayurveda.php

Inbunden, 160 sid., Natur och kultur 2007. Nyskick, ENDAST 1 EX!

98 kr